Coş de cumpărături
Coşul tău este gol!
Magneti Neodim

Magneti Neodim

Magnetii neodim mai sunt cunoscuti sub numele de Neo, NdFeB, NIB sau magneti din pamanturi rare si sunt cei mai puternici magneti permanenti disponibili. Magnetii neodim au o arie de utilizare extrem de larga, acoperind aproape toate industriile. Industria auto, industria aerospatiala, industria militara, procesarea alimentelor, motoare si generatoare, eoliene, separatoare magnetice, aparatura medicala sunt doar cateva exemple.

Temperatura de lucru

Magnetii neodim obisnuiti au o temperatura maxima de lucru de pana la 80°C insa sunt versiuni ce rezista pana la 230°C. Aceste valori sunt orientative, circuitul magnetic (forma magnetului, alte componente, conditiile mediului inconjurator) avand influenta directa asupra performantei si temperaturii maxime de operare. In unele aplicatii, temperatura la care se observa o scadere semnificativa a performantei poate fi in apropierea temperaturii maxime recomandate. In alte aplicatii, temperatura la care se observa o scadere consistenta a performantei poate fi cu mult sub temperatura maxima recomandata. Depinde de caracteristicile aplicatiei.

Acoperirea

Toti magnetii neodim trebuie sa fie placati cu un strat protector pentru a minimiza coroziunea. Acoperirea standard se face cu un triplu strat Nichel-Cupru –Nichel (Ni-Cu-Ni). Daca nu este specificat altfel, atunci acoperirea va fi standard, adica Ni-Cu-Ni.

Placarea cu Zinc (Zn) este uneori folosita ca alternativa la Ni-Cu-Ni. Zincul nu este la fel de lucios si nu rezista la fel de bine la coroziune.

Ni-Cu-Ni peste care se adauga epoxy furnizeaza o dubla placare ce creste rezistenta la coroziune.

Placarea cu aur si argint inseamna ca stratul de aur/argint se aplica peste Ni-Cu-Ni.

Daca nu este avariata, placarea va prelungi durata de viata a magnetului neodim dar numai daca este folosit in conditii de mediu corespunzatoare (ex: cald, uscat, fara umiditate). Este imposibil sa garantam ca pe termen lung magnetii neodim nu vor fi afectati de rugina. Pentru asemenea cerinte va trebui sa luati in considerare magnetii Samariu-Cobalt sau magnetii ferita.

Toleranta dimensiunilor

Toleranta dimensiunilor standard este +/-0.1mm. Este posibil ca toleranta sa scada la +/-0.05mm pentru anumite forme insa asta se traduce printr-un pret mai mare datorita eforturilor mai mari la productie.

Forma magnetului, conditiile de mediu si caracteristicile aplicatiei determina performanta magnetului neodim. Temperatura si umiditatea sunt factori importanti.

Viziteaza magazinul MagnetiPuternici.ro pe ShopMania
Magneo Smart | Magneti Puternici © 2019