Politica privind prelucrarea datelor cu caracter personal

CONTEXT

               Parlamentul European si Consiliul au adoptat, in data de 27 aprilie 2016, Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

               Regulamentul 2016/679 impune un set unic de reguli privind protectia datelor cu caracter personal, inlocuind Directiva 95/46/CE si, implicit, prevederile Legii 677/2001.

               Regulamentul 2016/679 pune accent pe transparenta fata de persoana vizata se responsabilizarea operatorului de date fata de modul in care prelucreaza datele cu caracter personal.

               Regulamentul 2016/679 stabileste o serie de politici specifice pentru a proteja cat mai eficient viata privata a minorilor, mai ales in mediul on-line.

DEFINITII

  1. „date cu caracter personal” – orice informatie privind persoana fizica identificata sau identificabila („persoana vizata”) prin referire la un element de identificare, cum ar fi nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale;
  2. „prelucrare” – orice operatiune sau set de operatiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal cu sau fara utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea dispozitiei in orice alt mod, alunierea sau combaterea, restrictionarea, stergerea sau distrugerea;
  3. „restrictionarea prelucrarii” – marcarea datelor cu caracter personal stocate cu scopul de a limita prelucrarea viitoare a acestora;
  4. „operator” – persoana fizica sau juridica, autoritatea publica, agentia sau alt organism care stabileste scopurile si mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal,;
  5. „destinatar” – persoana fizica sau juridica careia ii sunt divulgate datele cu caracter personal, indiferent data este sau nu parte terta. Cu toate acestea, autoritatile publice carora li se pot comunica date cu caracter personal in cadrul unei anumite anchete in conformitate cu legislatia in vigoare nu sunt considerate destinatari;
  6. „parte terta” – orice persoana fizica sau juridica alta decat persoana vizata sau operatorul care, sub directa autoritate a operatorului sunt autorizate sa prelucreze date cu caracter personal;
  7. „consimtamant” – orice manifestare de vointa libera, specifica, informata si lipsita de ambiguitate a  persoanei vizate, prin care aceasta accepta printr-o actiune fara echivoc, ca datele cu caracter personal ce o privesc sa fie prelucrate;
  8. „incalcarea securitatii datelor cu caracter personal” – o incalcare a securitatii care duce, in mod accedental sau ilegal, la distrigerea, pierderea, modificarea sau divulgarea neautorizata a datelor cu caracter personal transmise, stocate sau prelucrate intr-un alt mod, sau la accesul neautorizat la acestea;

MAGNEO SMART S.R.L., avand sediul in Galati, str. Brailei, bl. A1, sc. 1, ap. 23, inregistrata la Registrul Comertului Galati sub numarul J17/1364/2013, avand cod fiscal RO32439471, este operator de date cu caracter personal.

Prelucram datele dumneavoastra personale (date legate de comenzi si tranzactii, date de identificare, date pe care ni le oferiti sau pe care le primim in virtutea legii sau a contractului cu scopul de a va putea livra produsel) – in general pentru furnizarea de bunuri, pentru a interactiona cu dumneavoastra, pentru a va transmite, cu consimtamantul dumneavoastra, detalii despre activitatea si produsele noastre.

MAGNEO SMART SRL recunoaste ca dreptul la confidentialitate este un drept fundamental al omului si recunoaste, de asemena, importanta confidentialitatii, securitatii si protectiei datelor pentru clientii si partenerii sai.

PRINCIPIILE NOASTRE DE CONFIDENTIALITATE

               Avem un program bazat pe responsabilitate si suntem angajati sa respectam urmatoarele principii privind confidentialitatea si protejarea datelor cu caracter personal:

  1. LEGALITATE, CORECTITUDINE SI TRANSPARENTA

Procesam datele cu caracter personal in conformitate cu legea, manifestand transparenta si corectitudine fata de dumneavoastra. Activitatile noastre de prelucrare a datelor cu caracter personal sunt realizate:

  1. 1 Cu consimtamantul dumneavoastra;
  2. 2 In scopul respectarii obligatiilor noastre fata de dumneavoastra
  3. 3 In scopul legitim de functionare a activitatii noastre
  4. 4 In alte moduri care sunt in conformitate cu legea

      2. NOTIFICARE DE INFORMARE SI OPTIUNE PRIVIND UTILIZAREA DATELOR

Suntem transparenti si va furnizam o notificare de informare privind tipurile de date cu caracter personal colectate si scopurile pentru care acestea sunt colectate si prelucrate. Nu vom utiliza datele personale in scopuri care nu sunt compatibile cu aceste principii.

  1. ACCESUL LA DATE

Va oferim acces rezonabil impreuna cu abilitatea de a revizui, corecta, indrepta sau sterge datele personale pe care le-ati partajat cu noi.

  1. INTEGRITATEA DATELOR SI LIMITAREA SCOPURILOR

Utilizam datele numai in scopurile descrise la momentul colectarii sau in scopuri suplimentare compatibile prin consimtamantul dumneavostra, in conformitate cu legea. Intreprindem pasi rezonabili pentru a ne asigura ca datele personale sunt exacte, complete si actuale si colectam numai datele personale care sunt relevante si limitate la ce este necesar pentru scopurile pentru care le colectam. Nu vom pastra datele personale mai mult decat este specificat in Nota de informare, necesar pentru scopurile pentru care au fost colectate, apoi le vom sterge si distruge in siguranta.

  1. SECURITATEA DATELOR

Pentru a proteja datele personale impotriva utilizarii sau divulgarii neautorizate, utilizam programe autorizate cu licenta.

Va asiguram ca datele dumnevoastra cu caracter personal sunt colectate, inregistrate si stocate in maxima siguranta. Dorim sa va asiguram ca, in acest sens,  am luat masurile tehnice si operationale adecvate.

  1. RECURS, INADVERTENTE SI SANCTIUNI

Ne angajam sa rezolvam orice preocupari legate de datele dumneavostra personale.

CE DATE COLECTAM

               Datele dumneavostra sunt acele informatii care ajuta la identificarea dumneavoastra personala sau prin intermediul carora puteti fi identificat fie direct, fie indirect.

               Datele personale pe care le colectam sunt in functie de interactiunea cu noi si pot include urmatoarele categorii:

  1. Date de contact – numele si prenumele, adresa de livrare, detalii despre facturare, numarul de telefon si adresa de e-mail;
  2. Folosirea site-ului fara a fi logat – cand se utilizeaza site-ul „magnetiputernici.ro”, se inregistreaza adresa de IP a utilizatorului, ora de incepere si ora de sfarsit a vizitei si, in unele situatii, in functie de modul de configurare a computerului utilizatorului, de browser si de tipul sistemului de operare. Aceste date sunt inregistrare automat, insa MAGNEO SMART SRL nu asociaza aceste date din fisierul de jurnal cu alte date personale.
  3. „Cookie”-uri – atunci cand se viziteaza site-ul magnetiputernici.ro, se creeaza un fisier log al utilizatorului pentru anumiti parametri ai computerului utilizatorului, respectiv al adresei sale IP. Aceste informatii sunt utilizate de catre operator doar in scopul imbunataririi site-ului web. Aplicatiile site-ului web magnetiputernici.ro contin fisiere cu informatii de text, „Cookies”, care sunt folosite pentru stocarea pt hard-disk-ul vizitatorilor informatii pentru a usura identificarea si vizitarea viitoare mai usoara a site-ului.
  4. Google Analytics – acest site foloseste Google Analytics, adica servicii furnizare de Google, Inc. (Google). Google Analytics utilizeaza Cookies, fisiere text plasate pe computer, care sunt concepute pentru a oferi o analiza asupa modului in care utilizatorii viziteaza/folosesc site-ul. Generate de „Cookies”, informatiile referitoare la modul in care este folosit site-ul (inclusiv adresa IP), sunt trimise si stocate pe servere in SUA. Google utilizeaza aceste informatii pentru a evalua utilizarea de catre dumneavoastra a site-ului, pentru a raporta activitatile desfasurate pe site catre operatorii site-ului si pentru a furniza alte servicii legate de site-ul web si utilizarea internetului. Mai mult, Google poate transfera, de asemenea, informatii catre terte parti in cazul in care acestea sunt impuse de lege, sau daca tertele parti proceseaza datele in numele si pentru Google. Google nu asociaza IP-ul dumneavoastra cu alte date Google.
  5. Date din mediile de socializare – putem sa furnizam caracteristici ale mediilor sociale, care va permit sa partajati informatii cu retelele dumnevoastra de socializare si sa interactionati cu noi pe diferite site-uri ale mediilor sociale. Utilizarea acestor caracteristici poate duce la colectarea sau partajarea informatiilor despre dumnevoastra, in functie de caracteristica. Va sfatuim sa examinati politicile si setarile de confidentialitate ale site-urilor mediilor sociale pe care le utilizati, pentru a va asigura ca ati inteles informatiile care sunt colectate, utilizate si partajate de catre acele site-uri.
  6. Date din site-urile cu profiluri specifice (Olx, Okazii, E-Mag) – prin intermediul acestor site-uri ne furnizati informatiile specificate la pct. 1 pentru a va contacta si a va onora comanda dumneavoastra.
  7. Alte informatii unice de identificare – exemple de alte informatii unice pe care le colectam de la dumneavoastra cuprind produsul dorit, dimensiunea, pretul, forma magnetilor comandati si livrati sau alte informatii suplimentare pe care ni le furnizati pentru a facilita identificarea dumneaoastra si pentru a raspunde intrebarilor sau nevoilor ulterioare.
  8. Date despre aplicatii – colectam date refertoare la aplicatiile pe care doriti sa le realizati cu produsele noastre, pentru a va ajuta in alegerea produsului corespunzator necesitatii dumneavoastra.
  9. Nu colectam si nu prelucram date sensibile, incluse de Regulamentul General privind protectia datelor in categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim sa colectam sau sa prelucram date ale minorilor care nu au implinit varsta de 16 ani.

CAT TIMP PASTRAM DATELE DUMNEAVOASTRA CU CARACTER PERSONAL

               Ca regula generala vom pastra datele dumneavoastra cu caracter personal atata timp cat sunteti inregistrat pe platforma noastra. Puteti sa ne solicitati oricand  rectificarea sau stergerea anumitor date personale sau inchiderea contului. Vom da curs solicitarilor dumneavoastra privind aceast drept in termen de 10 zile calendaristice de la data incarcarii cererii dumneavoastra pe adresa de mail contact@magnetiputernici.ro. De asemenea, sub rezerva unor dispozitii legale in vigoare, ce ne obliga sa pastram anumite date personale ale dumneavoastra, vom pastra datele minim-necesare si ulterior inchiderii contului dumneavoastra.

               Referitor la datele personale ale clientilor/vizitatorilor neinregistrati pe site-ul nostru, va informam ca datele dumneavoastra vor fi stocate pana cand ne veti informa printr-o cerere la adresa de mail contact@magnetiputernici.ro despre dreptul dumneavoastra de a fi uitati.

CUI TRANSMITEM DATELE DUMNEAVOSTRA CU CARACTER PERSONAL

                Dupa caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale dumneavoastra, urmatoarelor categorii de destinatari:

In cazul in care ne revine o obligatie legala sau daca este necesar pentru a ne apara un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autoritati publice. Ne asiguram ca accesul la datele dumneavoastra cu caracter personal de catra terte persoane juridice de drept se realizeaza in conformitate cu prevederile legale in vigoare privind protectia datelor cu caracter personal si confidentialitatea informatiilor, in baza unor contracte incheiate cu acestia.

CE DREPTURI AVETI

  1. ACCESUL

* Puteti sa ne cereti sa confirmam daca prelucram date cu caracter personal;

*Puteti sa ne cereti sa va punem le dispozitie o lista cu datele dumneavoastra personale stocate de noi;

*Puteti sa ne cereti sa va oferim alte informatii despre datele dumneavoastra cu caracter personal, cum ar fi: datele pe care le avem , la ce le folosim, cui le divulgam, cum le protejam, cat timp le pastram, ce drepturi aveti, cum puteti face o plangere, de unde am obtinut datele dumneavoastra, in masura in care informatiile nu v-au fost deja oferite prin aceasta informare.

  1. RECTIFICAREA

* Ne puteti cere sa rectificam sau sa completam datele dumneavoastra cu caracter personal inexacte sau incomplete.

  1. STERGEREA DATELOR

* Ne puteti cere sa va stergem datele cu caracter personal, dar numai in cazul in care:

 1. Acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate

                              2. V-ati retras consimtamantul (in cazul in care acestea au fost prelucrate pe baza de consimtamant)

                              3. Dati curs unui drept legal de a va opune

                              4. Acestea au fost prelucrate ilegal

                              5. Ne revine o obligatie legala in acest sens

* Nu avem obligatia de a ne conforma solicitarii dumneavoastra de stergere a datelor cu caracter personal in cazul in care prelucrarea datelor personale este necesara:

                              1. pentru respectarea unei obligatii legale

                              2. pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta

               4     RESTRICTIONAREA PRELUCRARII DATELOR

* Ne puteti cere sa restrictionam prelucrarea datelor cu caracter personal, dar numai in cazul in care:

- acuratetea lor este contestata ( a se vedea sectiunea RECTIFICARE), pentru a ne permite sa verificam acuratetea lor;

- prelucrarea este ilegala, dar nu doriti stergerea datelor;

-  acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar dumneavoastra aveti nevoie de ele pentru a constata, a exercita sau a apara un drept in instanta.

* Putem sa folosim datele dumneavoastra cu caracter personal in urma unei solicitari de restrictionare, in cazul in care:

- avem consimtamantul dumneavoastra;

- pentru a constata, exercita sau asigura apararea unui drept in instanta;

- pentru a proteja drepturile MAGNEO SMART SRL sau ale oricarei alte persoane fizice sau juridice.

               5     PORTABILITATEA DATELOR

* Ne puteti cere sa va furnizam datele cu caracter personal intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi identificat de aparate si aveti dreptul de a transmite aceste date unei alte entitati, fara obiectii din partea noastra.

               6     OPOZITIA

* Va puteti opune in orice moment, din motive legate de situatia particulara in care va aflati, prelucrarii datelor dumneavoastra cu caracter personal in temeiul interesului nostru legitim, in cazul in care drepturile si interesele dumneavoastra fundamentale prevaleaza fate de acest interes. Daca va veti exercita dreptul de a va opune prelucrarii datelor dumneavoastra, noi nu va vom mai prelucra datele in scopul respectiv. Exercitarea acestui drept nu presupune costuri. Acest drept poate fi invalidat in special daca prelucrarea datelor dumneavoastra personale este necesara pentru formalitatile aferente incheierii unui contract sau pentru indeplinirea unui contract deja incheiat.

               7     PLANGERI

* Aveti dreptul sa depuneti o plangere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dumneavostra cu caracter personal. In Romania, datele de contact ale autoritatii de supraveghere pentru protectia datelor sunt urmatoarele:

AUTORITATEA NATIONALA DE SUPRAVEGHERE A PRELUCRARII DATELOR CU CARACTER PERSONAL (ANSPDCP)

B-dul G-ral. Gheorghe Maghetu, Nr. 28-30, Sector 1, Cod Postal 010336, Bucuresti, Romania

Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212

E-Mail: anspdcp@dataprotection.ro

               Fara a va afecta dreptul dumneavoastra de a contacta in orice moment autoritatea de supraveghere, va rugam sa ne contactati in prealabil, si va promitem ca vom depunere toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problema pe cale amiabila.

               Reamintim ca puteti oricand sa ne contactati pentru rezolvarea tuturor conflictelor ulterioare pe cale amiabila la:

Viziteaza magazinul MagnetiPuternici.ro pe ShopMania
Magneo Smart | Magneti Puternici © 2019