Utilizari

Utilizari pentru magnetii permanenti din neodim

 

Oamenii ne intreaba adesea la ce sunt folositi magnetii permanenti neodim. Ei bine, raspunsul este... cam la orice. Pe langa utilizarile industriale, mai jos gasiti cateva dintre potentialele utilizari de zi cu zi ale puternicilor magneti neodim:

Inchizatoare pentru brosuri
Magnetii neodim pot fi folositi foarte eficient ca inchizatori pentru brosuri, cutii sau alte obiecte de prezentare.  De obicei se foloseste o pereche de magneti dar inchizatoarea se poate realiza si doar cu un magnet impreuna cu o bucata de otel potrivita. Doi magneti au forta de atractie de aproximativ 1,5 ori mai mare decat forta dintre un magnet si o bucata de metal. Se pot folosi diferiti magneti, in functie de marimea obiectului de prezentare si in functie de forta de atractie dorita.

Jucarii
Un set de magneti mici pot fi distractivi atat pentru copii cat si pentru adulti. Oamenii devin fascinati odata ce incep sa se joace cu ei. Dupa deschiderea tuturor cadourilor, magnetii neodim sunt de cele mai multe ori jucaria ce atrage cel mai mult.

Copiii ar trebui sa fie sub supravegere adulta constanta atunci cand manevreaza magneti. Inghitirea magnetilor mici trebuie evitata deoarece poate produce complicatii grave.

Carlige de sudare
Daca ai nevoie sa tii pe loc doua sau mai multe piese de metal, cativa magneti cub sau bloc pot fi nepretuiti, fie ca e vorba de sudare, gaurire sau prelucrare.

Filtre de ulei
Magnetii permanenti din neodim sunt adesea folositi in bai de ulei, in filtre de ulei sau oriunde este nevoie de a filtra bucatele de metal din ulei. Tineti cont ca magnetii neodim standard isi vor pierde din putere daca sunt utilizati la temperaturi mai mari de 80°C.

Detectori de stalpi metalici
Magnetii neodim super puternici sunt grozavi la gasirea stalpilor metalici, fierului beton sau altor elemente metalice ascunse in pereti.

Localizarea cuielor in podea
Mici magneti sfera pot localiza cuie sub placi de gresie, linoleum, parchet sau sub cele mai multe tipuri de podele.

Terapie magnetica
In timp ce noi nu putem spune daca terapia magnetica functioneaza sau nu, milioane de oameni jura ca functioneaza.

Trucuri magnetice
Se pot realiza lucruri uimitoare cu ajutorul magnetilor puternici.

Remagnetizarea magnetilor vechi
Potcoavele Alnico si barele magnetice se pot demagnetiza daca sunt scapate pe jos, depozitate necorespunzator sau daca sunt respinse de alti magneti. In loc sa-i aruncati, ii puteti remagnetiza folosind magneti permanenti neodim. Loviti de cateva ori din centru spre polul sud al potcoavei cu polul nord al unui magnet neodim puternic. Loviti apoi de cateva ori cu polul sud al magnetului neodim din centrul magnetului Alnico spre polul nord al acestuia. Astfel veti reincarca magnetul Alnico.

Fixarea bannerelor pe masini
Cu ajutorul magnetilor permanenti neodim se pot fixa pe masina bannere, sigle, reclame sau chiar baloane. Se monteaza usor si se desprind usor.

Atasarea dispozitivelor de urmarire pe masini
Magnetii neodim sunt adesea utilizati la fixarea micilor unitati GPS pe vehicule sau echipamente ce trebuie urmarite. Magnetii vor tine unitatea GPS fixata si permit indepartarea acesteia fara probleme.

Atasarea cutiilor de condimente pe frigider
Cu ajutorul unui magnet puteti lipi foarte usor de frigider o cutie metalica de condimente.

Suport pentru unelte sau cutite
Puteti gasi magnetul potrivit indiferent de dimensiunea uneltei sau cutitului. Va puteti construi propriul suport folosind otel sau inox sau puteti agata unealta sau cutitul direct de magnet.

Fixarea prelatelor pe utilaje sau masini
Daca aveti nevoie sa fixati o prelata pe ceva metalic, magnetii sunt perfecti. Cu ajutorul magnetilor neodim puteti fixa prelate pe masini, motociclete, excavatoare, camioane, masini de tuns iarba, etc

Organizator in garaj
Magnetii neodim vin in dimensiuni variate ce se vor potrivi cu majoritatea uneltelor din garajul dumneavoastra. Puteti acum fixa de perete uneltele de mana sau de gradina pentru a nu va mai impiedica de ele.

Detectoare de metal
Cautati metal sau acul in carul cu fan? Fixati un magnet puternic in capatul unui bat si ar trebui sa il gasiti repede.

Aeromodelism
Folosirea magnetilor la atasarea aripilor pe un model de avion permite aripilor sa se desprinda in cazul prabusirii. Aceasta reduce pagubele si timpul alocat mentenantei.

Incuietori
Daca aveti incuietori magnetice vechi si slabe, lipind un magnet neodim de incuietoare de regula o puteti aduce la viata. Producatorii de mobila folosesc de asemenea magneti neodim puternici pentru a crea incuietori magnetice invizibile.

Atasarea ecusoanelor de haine
Daca nu doriti sa perforati materialul cu acul pentru a fixa un ecuson de o bluza, atunci il puteti  inlocui cu doi magneti de marime medie. Puneti unul pe sub bluza iar celalat peste ecuson.

Agatatori pentru decoratiuni sau instalatii luminoase de Craciun
Puteti agata decoratiunile oriunde puteti agata un magnet. Le puteti agata de streasina chiar daca aceasta e din aluminiu sau plastic. Puneti un magnet in interiorul jgheabului iar celalalt pe exterior, decoratiunile nu vor pleca nicaieri!

Compas facut acasa
Fiecare dintre magnetii neodim sunt suficient de puternici pentru a reactiona la campul magnetic terestru. Daca sunt suspendati sau li se permite rotirea libera, se vor alinia intotdeauna la nordul/sudul magnetic.

Generatoare
Magnetii sunt esentiali in orice generator. Cu cat este magnetul mai puternic, cu atat va fi mai eficient generatorul.

Experimente scolare
De la gradinita si pana la liceu, experimentele cu magneti sunt minunat de distractive si educative. Oricine poate invata si se poate distra cu puterea incredibila a magnetilor neodim. De asemenea, magnetii pot fi de mare ajutor in demonstratii. Impreuna cu bile de otel  pot ajuta la vizualizarea moleculelor, formelor geometrice, principii arhitecturale si ingineresti, precum si multe alte principii stiintifice si matematice.

Bijuterii magnetice
Sferele, discurile si cuburile sunt deseori folosite pentru a forma bratari si coliere magnetice. Unii le folosesc pentru ca sunt distractive, altii pentru terapie magnetica.

Curatarea acvariilor din exterior
Un magnet puternic infasurat intr-o laveta sau burete in interiorul acvariului poate fi ghidat din exterior cu ajutorul unui alt magnet puternic. Acelasi principiu poate fi aplicat si ferestrelor, in locuri greu accesibile.

Fixarea cheilor de la casa sau masina
Magnetii puternici sunt adesea utilizati la fixarea unei chei sau a unui manunchi de chei intr-un loc ascuns sub masina sau inafara casei sau apartamentului.

Atasarea gentilor de motociclete
Magnetii mai mari sunt deseori utilizati pentru a fixa genti de motociclete, de obicei de rezervor. Cativa magneti puternici vor tine o geanta chiar si la viteze de autostrada.

Ridicarea cuielor si suruburilor
Magnetii sunt deseori utilizati la ridicarea cuielor si altor resturi metalice in santiere.

Accelerarea imbatranirii vinului si lichiorului
Unii oameni jura ca expunerea vinului sau lichiorului la campuri magnetice puternice accelereaza procesul de imbatranire.

Viziteaza magazinul MagnetiPuternici.ro pe ShopMania
Magneo Smart | Magneti Puternici © 2019